Behandelingen

Homeopathie

Homeopathie (Oud Grieks: ὅμοιος, homoios, gelijksoortig en πάθος, pathos, lijden of ziekte) is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op de in 1796 geformuleerde ideeën van de Duitse arts Samuel Hahnemann. Het belangrijkste daarvan is het gelijksoortigheidsbeginsel, dat inhoudt dat een homeopathisch geneesmiddel geschikt is voor de behandeling van een ziekte als het middel bij een gezond persoon dezelfde ziekteverschijnselen opwekt als die waaraan de zieke lijdt.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van homeopathie:

In late 2011, the Swiss government’s report on homeopathic medicine represents the most comprehensive evaluation of homeopathic medicine ever written by a government and was just published in book form in English (Bornhoft and Matthiessen, 2011). This breakthrough report affirmed that homeopathic treatment is both effective and cost-effective and that homeopathic treatment should be reimbursed by Switzerland’s national health insurance program.

Orthomoleculaire geneeskunde

Nobelprijswinnaar Linus Pauling introduceerde in 1968 de term orthomoleculaire geneeskunde in het tijdschrift Science. De term ‘orthos’ komt uit het Grieks en betekent ‘juist’ of ‘gezond’ en ‘moleculair’ staat voor molecuul. Als orthomoleculair therapeut kan ik je uitleggen welke stoffen je lichaam nodig heeft om bijvoorbeeld melatonine (je inslaaphormoon) aan te maken. Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Een orthomoleculair therapeut werkt in de eerste plaats met gezonde voeding en voeding wordt als medicijn ingezet. Daarnaast worden er in een aantal gevallen supplementen gebruikt. Hierbij kun je denken aan:

 • Vitaminen
 • Mineralen en sporenelementen
 • Vetzuren
 • Aminozuren (eiwitten)
 • Fytonutriënten (kruiden)
 • Bioactive stoffen zoals bioflavonoïden

Craniale Elektrotherapie Stimulatie (CES)

CES is een behandelmethode waarbij er verschillende delen in de hersenen geactiveerd worden om de symptomen van slapeloosheid, angst, stress en depressie te verminderen. Dit gebeurt door middel van zeer lichte elektronische pulsen die in een bepaalde golfvorm naar zenuwcellen in de hersenen worden gestuurd om de aanmaak van bepaalde stoffen te stimuleren.

Low Level Laser Therapy (LLLT)

Low Level Laser Therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Cellen in het lichaam absorberen de secuur gerichte lichtbundels en converteren ze in biochemische energie dat herstel en genezing bespoedigt. Om precies te zijn: Het laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel, de mitochondria geheten, om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. De ‘batterij’ van de cellen krijgt als het ware een kick om weer normaal te functioneren.

Pulsed Electro Magnetic Field (PEMF)

Wat de magneetveldtherapie doet is het herstellen van de lichaamseigen ladingen door de juiste frequenties via pulsen los te laten op het lichaam. Heel snel zullen beschadigde cellen zich herstellen en worden de vitale functies van organen weer naar behoren uitgevoerd. Niet voor niets wordt deze behandelmethode veel gebruikt in de topsport. Het helpt bij een snel herstel van blessures, het stimuleert de groei van bot en weefsel, het verbetert de doorbloeding en bevordert de stofwisseling.

Ozontherapie

Ozontherapie is een behandeling, waarbij we ozongas direct of indirect op het lichaam laten inwerken. Ozongas is een in de dampkring aanwezig gas wat in hogere luchtlagen ontstaat doordat de ultraviolette straling van de zon inwerkt op de in de dampkring aanwezige zuurstof. Ook tijdens de bliksemontladingen bij onweer wordt ozongas gevormd uit in de lucht aanwezige zuurstof. Het ozongas wat we bij de therapie gebruiken wordt gemaakt in een toestel waarin zuurstof in contact wordt gebracht met elektrische hoogspanning. Ozongas kunnen we beschouwen als zuurstof waar extra energie aan toegevoegd is. Mogelijk is het effect van de therapie voor een deel verklaarbaar doordat deze extra energie aan het lichaam wordt afgegeven.

Multiwave oscillator

Wetenschappers gaan ervan uit dat iedere cel zijn specifieke trilling heeft. Wordt een orgaan of een deel van het lichaam beschadigd, ontstoken of ziek, dan is de trilling van die cellen lager. De MWO zendt precies het gamma aan elektromagnetische golven uit dat past bij het menselijk of dierlijk energieveld. Alle cellen nemen exact die trillingen op die zij nodig hebben. Gezonde cellen worden versterkt en verstoorde cellen gestimuleerd om op de juiste frequentie te gaan werken. De MWO werkt met lichttherapie, elektromagnetische golven en trillingen. Virussen, schimmels en bacteriën die niet in het lichaam thuishoren worden vernietigd, afvalstoffen afgevoerd en het immuunsysteem herstelt zich. Het is algemeen bekend dat stress, angst, verdriet, woede, slechte voeding, milieuvervuiling et cetera het immuunsysteem verzwakken. Daarnaast zendt de MWO voortdurend frequenties uit die een helend effect hebben op het totale lichaam, waardoor de gezondheid toeneemt en pijn afneemt óf helemaal verdwijnt. De grote antennes zorgen voor de frequenties waar de cliënt tussen zit. Het met gas gevulde lampje werkt plaatselijk. Plaats het lampje op de binnenkant van de polsen, dan wordt de reiniging van het bloed gestimuleerd. Op de leverstreek ondersteunt het de werking van de lever en dit geldt voor alle organen. Het lampje kan ook gebruikt worden voor de behandeling van pijnlijke plaatsen of ontstekingen.

APS Therapie

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. APS Therapy is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS apparaat het lichaam stimuleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering. Het APS apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken.

De actiepotentiaal is een communicatiesignaal dat voorkomt in de zenuwcel. Telkens als er een actiepotentiaal opgewekt wordt zal de zenuwcel zijn uitwisselingsprocessen met onder andere natrium en kalium starten. Hierdoor wordt de cel weer geactiveerd en zullen ook andere cel processen die van belang zijn volgen. Hierdoor raakt de zenuwcel weer beter getraind in zijn taak en zal beter presteren en worden lichaamsprikkels / signalen beter doorgegeven.

Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde cel-communicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvindt in het lichaam. deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd.

Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.

Een ander positief effect van APS Therapy is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam dat ook bijdraagt aan minder pijn en een betere algehele gezondheid.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een unieke vorm van microstroom heeft APS Therapy een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheid APS Therapy zich ten opzichte van veel andere therapievormen.

Het APS apparaat wordt gebruikt om de actiepotentiaal in het lichaam te stimuleren. Door middel van elektroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam. De elektroden worden op strategische plaatsen aangebracht om een zo effectief mogelijke behandeling te verkrijgen. Dit APS signaal is pijnloos, comfortabel en geheel veilig voor het lichaam.

Zuurstof-
behandeling

Zuurstoftherapie betekent letterlijk zuurstof inademen met behulp van een generator. Via een masker ademt u 100% zuivere zuurstof. Kan ingeschakeld worden bij:

 • COPD
 • Betere uithoudingsvermogen bij sporters
 • Heeft een gunstige invloed op impotentie
 • Wonden die moeilijk genezen
 • Vergiftiging
 • Vermoeidheid
 • Huidaandoeningen, rimpels

Cupping

Cupping, ofwel vacuümtherapie is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle glazen bollen.
Door deze bollen van binnen met vuur te verwarmen wordt de zuurstof weggehaald. De bollen dienen vacuüm vastgezogen te worden aan de huidoppervlakte. De cupping bollen moeten dan ook zo snel mogelijk op de huidoppervlakte geplaatst worden.
Het effect hiervan is betere doorbloeding in de spieren en weefsels. Bepaalde acupunctuurpunten worden hierdoor gestimuleerd. Afvalstoffen in het lichaam worden met deze behandeling naar het huidoppervlak getrokken waardoor het lichaam zich beter van afvalstoffen kan ontdoen.

Baunscheidt-
therapie

Deze therapievorm is ontwikkeld door Carl Baunscheidt (1890). Met kleine naaldjes prik je in de huid. Daarmee worden bloed en lymfe gestimuleerd en wordt de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen verbeterd. De therapie versnelt de afvoer van afvalstoffen en is daardoor goed in te zetten bij reinigingsprocessen. Door prikkeling van het zenuwstelsel is er ook een positief effect op de hormoonhuishouding. Het algemene afweersysteem wordt gestimuleerd en verbeterd.

Halotherapie

Adem de gezonde lucht van zee…

Halotherapie is een inhaleringstherapie die een harmoniserende en helende werking heeft op lichaam en geest. Door de hoge concentratie van essentiële mineralen in de lucht ontstaat er een uniek micro zeeklimaat.

Tegenwoordig is, door verhoogde aanwezigheid van elektrische apparatuur, mobieltjes, computers, uitlaatgassen en andere niet natuurlijke elementen, de concentratie van ionen in de lucht ernstig verstoord. Door Halotherapie in een zoutgrot bent u binnen 45 minuten weer in balans.
Het inademen van de lucht in de zoutgrot heeft een positief effect op de gezondheid van kinderen, zwangere vrouwen en volwassenen. Het verbetert de algehele gezondheid, uw stemming, (huid) conditie en verhoogt uw weerstand.

Regelmatig bezoek aan de zoutgrot heeft aangetoond te helpen bij:

Astma / COPD / Bronchitis / Auto-immuunziekten / Chronische aandoeningen keel, neusholte en strottenhoofd /Chronische huidziekte (psoriasis) / Longontsteking / Dermatologische aandoeningen, eczeem / Slechte werking schildklier / Hart- en vaatziekten / Verhoogde bloeddruk / Diabetes / Stoflongen / Stress / Burn-out / Corpulentie / Vermoeidheid / Fibromyalgie / Verhoogd het afweersysteem / Slaapstoornissen / Allergieën

Ook op het gebied van schoonheid helpt een regelmatig bezoek, onder andere bij:
Versterken huidcellen • Strakke en zachte huid
De zoutgrot bevat 23 mineralen. De belangrijkste mineralen zijn:
Natrium/Kalium

Natrium is een onmisbaar mineraal dat verschillende functies in het lichaam vervult. Samen met kalium zorgt natrium voor de juiste vochtbalans.

Calcium

Bevordert het denkvermogen, werkt bloeddrukverlagend en heeft een positieve invloed op allergieën.

Magnesium

Versnelt de overdracht van zenuwimpulsen naar de spieren. Heeft een kalmerend effect, versnelt heling van wonden en verlaagd de bloeddruk.

Koper

Zorgt voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Versnelt heling van gebroken botten. Anti infectie.

Bromide

Stimuleert de slaap. Werkt bloeddruk verlagend.

Jodium

Anti sclerose effect. Verbetert de spijsvertering. Helpt tegen schildklierziekte.

Fluor

Versterkt botten en tanden. Stimuleert het afweersysteem (weerstand verhogend) en beschermt tegen straling effecten.

Bioresonantie

Bioresonantie therapie is een holistische therapie. Dit houdt in dat er naar het gehele energiebeeld, oftewel gezondheidstoestand, van de patiënt wordt gekeken. Bioresonantie maakt het mogelijk om op een objectieve manier inzicht te krijgen in de algehele gezondheidstoestand van de patiënt. De samenhang van bepaalde klachten en eventuele, wel aanwezige maar niet merkbare, verstoringen kunnen met behulp van de Bioresonantie therapie zichtbaar en vervolgens ook behandelbaar gemaakt worden. Bioresonantie therapie is een unieke behandelmethode.

Violet Ray

Het principe om met hoogfrequente stroom diverse ongemakken te behandelen, bestaat al zeker 80 jaar en is destijds ontwikkeld door wetenschapper Nicolas Tesla. De stroom wordt verspreid door een elektrische “spray” die veroorzaakt wordt door middel van een glazen, vacuüm applicator die in een handvat bevestigd is. De elektrische ontlading die in intensiteit verstelbaar is, heeft een diep violette kleur, vandaar de term Violet Ray (violette straal). Vandaag de dag wordt deze methode nog steeds veel gebruikt bij allerlei ongemakken als gewrichtspijnen, huidaandoeningen, wratjes en andere toepassingen. De Violet Ray bestaat al meer dan 80 jaar, is hoogfrequent en de hoge voltage is afkomstig van een lage stroombron. Het heeft een spanning van meer dan 50.000 Volt en een frequentie van meer dan enkele miljoen trillingen per seconde. De Violet Ray is een eenvoudig en fantastisch apparaat met zeer bijzondere therapeutische kwaliteiten.

Ontgiftingstherapie

Door vasten en speciale diëten kan het lichaam beter functioneren, allerlei gif- en afvalstoffen loslaten waardoor langdurige klachten kunnen verminderen.

Deze therapie is ter bevordering van de gehele gezondheid en wordt vaak toegepast bij mensen met MCSD (Multiple Chemical Sensitive Disorder), mensen met allergieën of mensen met chronische klachten zoals, artritis, migraine, IBS etc.

Klinische hypnotherapie

Klinische hypnose is verreweg de belangrijkste toepassing van zowel de directe als de indirecte hypnose voor therapiedoeleinden. Cliënten leren hierbij vanuit een staat van effectieve rust en ultieme focus (ofwel de hypnotische staat) het onbegrensd vermogen van het onderbewustzijn in te zetten voor diverse doelen waaronder afvallen, pijnbeheersing, stoppen met roken en zelfverbetering. Een aantal aandoeningen lijkt in de klinische ervaring goed op hypnose te reageren, zoals angst- en somatoforme stoornissen.